Računi Kreke neće biti blokirani, obaveze rudnika odložene na godinu

Dugovanja se odnose na budžetska sredstva koje je Vlada dala Rudniku Kreka u vidu kredita, zbog teške financijske situacije u kojoj su se tada nalazili i za njih ne postoji zakonska mogućnost za otpisivanje

08.05.2024. 11:14
  • Podijeli:
rudari-kreka-anadolija (1)-6411a0d9d4e92.webp Foto: Anadolija

Iako se pojavila informacija da će računi Rudnika Kreka biti blokirani, zbog duga u iznosu od oko šest miliona maraka iz 1997. godine prema Vladi Tuzlanskog kantona, to se neće desiti.

Dugovanja se odnose na budžetska sredstva koje je Vlada dala Rudniku Kreka u vidu kredita, zbog teške financijske situacije u kojoj su se tada nalazili i za njih ne postoji zakonska mogućnost za otpisivanje.

Ovom odlukom obaveze Rudnika Kreka su odložene na razdoblje od godinu dana.

Elnur Dizdarević, direktor Rudnika Kreka, potvrdio je za Federalnu televiziju da problema u poslovanju rudnika nema, kao ni u isplati plaća rudarima. Potvrđeno je ovo i iz Sindikata radnika rudnika FBiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()