Prvi čovjek Banjaluke najavio: Kraj za kladionice u blizini škola

Građani pozdravljaju ovu inicijativu, ali ipak smatraju da to nije trajno rješenje

14.02.2024. 20:10
  • Podijeli:

Brojni su primjeri koji pokazuju koliko je klađenje i kockanje dostupno učenicima u gradu na Vrbasu. Tome doprinosi i činjenica da u Zakonu o igrama na sreću nema odredbe kojom se propisuje udaljenost kladionica od školskih objekata. Međutim, tome bi uskoro mogao doći kraj bar prema najavama prvog čovjeka Banjaluke.

Škola, a u njenoj blizini dvije kladionice. I ovo nije jedini slučaj. Brojni su primjeri širom Republike Srpske gdje su kladionice i škole jedne pored drugih. A, podatak da je na ovim prostorima najmlađi zavisnik od kocke imao samo sedam godina, dovoljno govori o problemu.

"Mi ćemo pripremiti materijal na skupštini grada, on je već spreman, to je preporuka, gdje se preporučuje kockarnicama i kladionicama i vlasnicima prostora da ne iznajmljuju u krugu od 500m, ta preporuka nije obavezujuća ali ima svoju snagu ako je skupština usvoji. I naš prijedlog je da imate taksu od 5.000 KM koju treba da plati jedna kockarcnica ili kladionica, za svaku filijalu je dodatno 1.000KM, osim onih u blizinama škola, tada je 25.000 maraka", poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Od ove "kulturne zabrane" i uprkos jakom lobiju krupnog kapitala, kaže gradonačelnik, neće biti izuzeti ni brojni kafići u blizinama škola, a u kojima se nalaze terminali za klađenje i kocku.

"Samo u jednom selu, u jednom kafiću godišnje 300.000 maraka je prokockano", kazao je Stanivuković.

Građani pozdravljaju ovu inicijativu, ali ipak smatraju da to nije trajno rješenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()