Produženom vikendu stigao je kraj: Velike gužve na graničnim prijelazima širom BiH

Svi krenuli kući u isto vrijeme

05.05.2024. 19:54
  • Podijeli:
guzve bihamk-64e9c1e33ffc8.webp Foto: BIHAMK

Prvomajski praznici koji su ove godine stigli baš na polovini sedmice, za mnoge su bili idealna prilika za kraći godišnji odmor.

Ipak, sa nedjeljom slobodnim danima je stigao i kraj, a samim tim uslijedile su i veće gužve na graničnim prijelazima kako na sjeveru Bosne i Hercegovine tako i na jugu s obzirom na to da je veliki broj građana slobodne dane odlučio provesti na Jadranskom moru.

Prema izvještaju BIHAMK-a, najveće gužve bilježe se na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Kozarska Dubica, Gradina, Gradiška i Bosanski Brod.

Također, očekuje se kako će se gužve povećavati i u narednim satima na graničnim prijelazima na jugu Bosne i Hercegovine.

"Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz držanje odstojanja između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Povećan je broj motociklista i biciklista, pa i njih molimo da poštuju sve saobraćajne propise", saopćeno je iz BIHAMK-a.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()