Potpisan sporazum o saradnji između Univerziteta u Banjaluci i kompanije Hemofarm

Ugovor na pet godina

Autor: PR tekst
27.03.2024. 11:45
  • Podijeli:
ugovor hemofarm-6603f8bc970b0.webp Foto: Hemofarm

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin i direktor Hemofarma u BiH Saša Urošević potpisali su Ugovor o naučno – stručnoj i poslovnoj saradnji.

„Kako bismo dodatno jačali praktična znanja i vještine studenata, kontinuirano radimo na uspostavljanju i jačanju saradnje sa privredom, jer spoj znanja stečenog u amfiteatru sa praktičnim iskustvom koje studenti stiču na stručnoj praksi doprinose tome da naši alumnisti budu traženi na tržištu rada. Cilj Univerziteta i svih fakulteta jeste da se povećava dio praktične nastave za studente, a upravo na tom putu veliku ulogu ima i ovaj ugovor koji će, između ostalog, doprinijeti jačanju naučno-istraživačkog rada, što je jedan od strateških ciljeva Univerziteta. Vjerujem da će godine pred nama donijeti nove zajedničke projekte na obostranu korist akademske zajednice i privrede“, rekao je Radoslav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjaluci.

Provođenje ugovora će se odvijati kroz međusobnu saradnju i stručnu pomoć u edukaciji studenata i nastavnog osoblja na svim studijskim ciklusima, te poslovima pripreme i izvođenja naučnoistraživačkih radova, izvođenju praktične nastave i upoznavanju studenata sa propisima i smjernicama koji se koriste u farmaceutskoj industriji.

„Od velike važnosti, za nas, jeste da u Banjaluci imamo univerzitetsku bazu za kvalitetan kadar svih profila koji svoju karijeru mogu nastaviti u našoj kompaniji, koja je godinama unazad, dio obrazovanja studenata u oblasti praktične nastave i mjesto gdje se studenti upoznaju sa industrijskom proizvodnjom lijekova, te osnovnim zahtjevima GMP-a. Značajan broj nekadašnjih studenata banjalučkog Univerziteta, od doktora medicine, magistara farmacije, preko ekologa i tehnologa do ekonomista i pravnika, danas su zaposleni u Hemofarmu i to ovu saradnju čini još izuzetnijom. Fokusirani na dobro zdravlje i blagostanje, odgovornu proizvodnju i potrošnju, dostojanstven rad i kreiranje partnerstava, u decembru smo, upravo u Univerzitetskom gradu, predstavili STADA EXPO, multimedijalni projekat posvećen održivom razvoju “, rekao je Saša Urošević, direktor Hemofarma u BiH.

Ugovor između Univerziteta i kompanije Hemofarm potpisan je na period od pet godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()