Željka Cvijanović razgovarala s Tanjom Fajon, put BiH ka EU glavna tema

Ovom prilikom, Cvijanović je izrazila zahvalnost za podršku Slovenije na evropskom putu BiH, kao i na zalaganju za otvaranje pregovora za članstvo u EU

25.03.2024. 21:29
  • Podijeli:
Fajon_Cvijanovic_foto_PredsjednistvoBIH-6601ab0a29218.webp Foto: Predsjedništvo BiH

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas sa potpredsjednicom Vlade i ministricom vanjskih i evropskih poslova Republike Slovenije Tanjom Fajon.

Ovom prilikom, Cvijanović je izrazila zahvalnost za podršku Slovenije na evropskom putu BiH, kao i na zalaganju za otvaranje pregovora za članstvo u EU.

Ona je istakla da je otvaranje pregovora dodatno ohrabrenje i podsticaj za osnaživanje dijaloga i dogovora svih relevantnih institucija u BiH i domaćih političkih aktera, s ciljem nastavka provođenja reformskih procesa.

Ministrica Fajon je tokom razgovora izrazila zadovoljstvo pomakom koji je BiH napravila otvorivši pregovore sa EU, kazavši da je to pozitivna poruka i podstrek za zajednički rad na ispunjavanju uslova i prioriteta na reformskom putu BiH. Kako je kazala, to je važan momenat za BiH, ali i za EU.

Fajon je ovom prilikom ponovila podršku Republike Slovenije reformskim i integracionim procesima u BiH, kao i spremnost za pružanje tehničke pomoći na ovom putu.

Sagovornice su tokom sastanka razgovarale i o daljim koracima u pregovaračkom procesu BiH sa EU, kao i o bilateralnim odnosima BiH i EU, za koje je ocijenjeno da su prijateljski i bez otvorenih pitanja, sa mogućnostima za njihovo dalje unapređenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()