Završen sastanak vladajuće koalicije u Banjaluci: Srpska u ozbiljnom političkom trenutku

Domaćin sastanka je bio predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović koji je istakao da je u Republici Srpskoj ozbiljan politički trenutak.

15.04.2024. 16:26
  • Podijeli:

Završen je sastanak predsjednika stranaka vladajuće koalicije u Republici Srpskoj u Banjaluci, povodom najavljene Rezolucije o Srebrenici u UN-u, i velikog narodnog mitinga koji je zakazan za četvrtak u gradu na Vrbasu.

Domaćin sastanka je bio predsjednik DEMOS-a Nedeljko Čubrilović koji je istakao da je u Republici Srpskoj ozbiljan politički trenutak. 

"Srpska se kroz istoriju susretala sa teškim trenucima jedan od njih je i sada. Rezolucija bez obzira sto želi da se predstavi kao dan sjećanja, bez obzira sto nije obavezujuća, može samo da napravi loše Bosni i Hercegovini. Mislim da će na mitingu biti veliki broj građana, kao nikada do sada. Što se tiče izbornog zakona mišljenja smo da se ide sa prijedlogom, koji će ići na Narodni skupštinu", ističe Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da očekuje da u četvrtak bude održan najveći skup do sada. 

"Sutra je kolegijum za posebnu sjednicu koja će se održati u četvrtak", dodao je on.

Na nastanku je prisustvovao i predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić koji smatra da je miting u četvrtak  izraz volje naroda koji ne želi da mu se nametne da se zove genocidnim.

"Imali smo zločine nad našim narodom koji nikada nisu tako kvalifikovani. Da li je slučajno da se takva rezolucija donosi u vrijeme kada je godišnjica jasenovačkog stradanja", dodao je Đokić.

Na kraju se novinarima obratio i predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik, koji je Rezoluciju u Srebrenici okarakterisao, kako je rekao, kao auto go elite bosanksih muslimana.

"Postoje sudovi koji su presudili u Hagu koji su te događaje kvalifikovali kao genocid, ali se te presude odnose na pojedince. Niko ne isključuje da je tu bilo zločina, za te zločine su Srbi osuđeni, za zločine nad Srbima niko nije odgovarao, pa ni Naser Orić", istakao je Dodik.

Osvrnuo se i na stanje u Republici Srpskoj, ali i u vladajućoj koaliciji.

"Ponosan sam na ovu koaliciju, RS je stabilna i sigurna, i odlučna da čuva svoju bezbjednost. Oni hoće da od Srebrenice naprave sinonim za genocid, sa druge strane u Ruandi je ubijeno 970 000 jednog naroda i to nije sinonim, nego treba da bude Srebrenica. Da opravda dogovor Izetbegovića i Klintona. Elita bosanskih muslimana je u zabludi ako misli da poslije ovoga može biti kompromisa i suživota", dodao je Dodik.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()