Završen sastanak u Palati Republike Srpske: "Nemamo nijedan problem"

Predsjednik Republike Srpske naglašava da je još jednom stigla potvrda o tome koliko je Republika Srpska na putu ka Evropskoj uniji.

26.01.2024. 13:07
  • Podijeli:
Dodik_Sijarto_press_foto_Una-65b3a00a4e64e.webp Foto: UNA

Međarska i RS nemaju ni jedan otvoren problem, poručio je predsjednik Republike Srpske nakon sastanka sa ministrom vanskih poslova Mađarske, Peterom Sijatrom u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, upravo to čini odnose sa Mađarskom rasterećenim.

“To nas čini slobodnim da možemo da razgovaramo o aspektima odnosa koji su bitni za ekonomiju. Ovaj smo put otišli dalje. Vjerujem da će u narednih mjesec i po dana biti definisani neki novi projekti i odnosi po tom pitanju. To se odnosi na oblasti energetike i poljoprivrede, gdje smo razvili uspješan program”, rekao je Dodik.

Prema njegovim riječima, Sijarto je veoma jasno i ranije rekao da “sa nama treba razgovarati, a ne razgovarati o nama, što je suština dobrih odnosa”.

“Radujemo se i pozdravljamo činjenicu da će uskoro Mađarska preuzeti predsjedavanje EU”, rekao je Dodik i naglasio da se razgovoralo i o ekonomiji, kao i daće u narednih mjesec dana biti definisani neki novi projekti u oblasti energetike i poljoprivrede.

Predsjednik Republike Srpske naglašava da je još jednom stigla potvrda o tome koliko je Republika Srpska na putu ka Evropskoj uniji.

"Naravno, mora se poštovati mehanizam koordinacije i ustavni položaj BiH. Mi smo za to da se svih 14 prioriteta rješava  zajedno. Upozanli smo ministra i sa našim stavom o NATO", podvlači Dodik.

Sijarto dodaje da jEU sa poštovanjem razgovara sa predstavnicima zemalja sa Balkana.

“Na pragu smo predsjedavanja Mađarske EU i jedan od prioriteta biće ubrzavanje procesa proširenja”, rekao je Sijartou Banjaluci i naglasio da, kako je rekao, treba poštovati rezultate izbora i političare koje su ljudi izabrali.

Nakon Banjaluke, Sijarta  danas očekuje niz sastanaka i u Sarajevu.
 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()