Za prefarbavanje ćirilice ili latinice na znakovima kraj puta kazna i do 1.000 KM

Pooštravaju se kazne vozačima koji parkiraju na mjesto za invalide

18.04.2023. 12:21
  • Podijeli:
Dom_naroda_ParlamentBiH_foto_UNA2-642573d2727ed.webp Foto: UNA

Uskoro će novčana kazna za one koji prefarbaju ćirilični ili latinični natpis na znaku biti od 400 do 1.000 KM.

Ovo je danas potvrdio Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH koji je usvojio je Prijedlog zakona o dopuni Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH koji podrazumijeva da se novčanom kaznom od 400 do 1.000 KM kažnjavaju oni koji prefarbaju ćirilični ili latinični natpis na znaku.

Delegati su usvojili i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH koji predviđa pooštravanje novčanih kazni za nepropisno parkiranje na mjesto predviđeno za parkiranje lica sa invaliditetom.

Dom naroda je izabrao i delegate u zajedničke Komisije za usaglašavanje teksta zakona, s obzirom na to da su oba zakona usvojena i u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, u kojoj su delegati Sredoje Nović, Zdenko Ćosić i Safet Softići.

Tako da će oba zakonska prijedloga iči na dodatno usaglašavanje kako bi u oba doma bili usvojeni u identičnom tekstu.

Saša Magazinović, poslanik SDP-a u Predstavničkom domu BiH, koji je predlagač dopune Zakona  zahvalio je svima koji su unaprijedili ovaj zakonski akt ističući da je uvažen amandman predsjedavajućeg Kluba Srba Sredoja Novića kojim se uvode samo oštrije novčane kazne, ali ne i kazneni bod za vozače.

Delegat Kluba hrvatskog naroda Zlatko Miletić istakao je da riječ o zakonskom rješenju koje će život građana u BiH učiniti boljim.

 


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()