Vučić razočaran nakon sastanka sa Francisom: Zemlje sponzori rezolucije o Srebrenici ne žele bilo kakvo odlaganje

Kako je pojasnio Vučić, zemlje koje su sponzori rezolucije o Srebrenici - ne žele nikakvo odlaganje samog glasanja

24.04.2024. 22:35
  • Podijeli:
vučić njujork tanjug-662924058ec99.webp Foto: Tanjug

Dennis Francis, predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija razgovarao je večeras sa srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Kako je pojasnio Vučić, zemlje koje su sponzori rezolucije o Srebrenici - ne žele nikakvo odlaganje samog glasanja.

"Poslije susreta sa Dennisom Francisom koji nam je saopštio da je Njemačka ubjedljivo najangažovanija po pitanju usvajanja rezolucije o Srebrenici, saopšteno nam je također, da zemlje sponzori rezolucije ne žele bilo kakvo odlaganje glasanja", napisao je Vučić.

Podsjetimo da se o ovom pitanju oglasio i State Department te su poručili, između ostalog, da s ponosom sponzorišu rezoluciju.

Protiv usvajanja ove rezolucije, koja je najavljena na sjednici u maju, bori se dio srbijanskih predstavnika, poput Vučića, te vlast bh. entiteta Republika Srpska koji su organizovali i proteste tim povodom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()