Vučić i Krišto poručili iz Mostara: Avio-linija sa Beogradom od višestrukog značaja

Vučić je izrazio zadovoljstvo jer će ponovo posjetiti mostarski sajam.

15.04.2024. 17:39
  • Podijeli:
Vučić Krišto 1-661d4b5fb9568.webp Foto: UNA

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je prvi let "Er Srbije" na liniji Beograd-Mostar, kojim je danas doputovao u Hercegovinu, veliki korak za taj grad, Hercegovinu, Beograd, ali i cijelu BiH i Srbiju.

Vučić je rekao da će ova avio-linija, osim praktičnog značaja, dodatno povezati poslovne zajednice i da će biti sve više biznis partnera.

"Želim svima koji žive u Srbiji i BiH da kažem da će povratna karta koštati 104 evra, da ima 108 mjesta u avionu i da se nadam da će se uskoro letjeti svih sedam dana u sedmici iz Mostara za Beograd i Beograda za Mostar. Ne postoji automobil kojim ćete ići i potrošiti manje", rekao je Vučić novinarima.

Vučić je izrazio zadovoljstvo jer će ponovo posjetiti mostarski sajam.

"Nastavićemo da razvijamo saradnju. Prije desetak godina kada smo osnivali `Er Srbiju` bio je jedan običan događaj, a sada u 2023. prevozimo 4,2 miliona putnika. Imaćemo ove godine više od pet miliona putnika. Krenulo je sa nikakvim očekivanjima. Siguran sam da će ova linija napraviti odličan uspjeh i hvala vam što ste imali viziju koliko ovo znači za ovaj kanton, za BiH, ali i za Beograd", rekao je Vučić i pozvao sve građane Srbije da se od sada prevoze iz Beograda za Mostar jer im je to bliže kada putuju u istočnu Hercegovinu.

Vučić je rekao da bi volio da građani Srbije bolje upoznaju zapadnu Hercegovinu i cijelu dolinu Neretve, od Jablanice, Konjica, Širokog, Čitluka, do Livna i Duvna.

"Ovo je prilika za turizam i mnogo više posla koji ćemo da napravimo. Ponosan sam na činjenicu da smo ovaj dogovor napravili prije nekoliko mjeseci i da smo poštovali rokove", rekao je Vučić, zahvalivši zamjeniku predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH i lideru HDZ-a Draganu Čoviću na gostoprimstvu.

On je rekao da se raduje sastancima sa ostalim zvaničnicima i premijerom Hrvatske Andrejem Plenkovićem, te da će se sastati i sa Miroslavom Lajčakom, a sutra će posjetiti Bileću.

Vučić će na Aerodromu imati sastanak sa predsjedavajućom Savjeta ministara Borjanom Krišto i Čovićem, a nakon toga prisustvovati večeri sa liderima iz regiona.

Letovi od višestrukog značaja 

Predsjedavajuća Savjeta ministara Borjana Krišto rekla je da će letovi kompanije "Er Srbije" na novouspostavljenoj avio-liniji Beograd-Mostar imati višestruki značaj za odnose dvije zemlje, cijelu BiH, kao i mostarsku regiju.

"Preko Beograda smo povezani sa više od 80 odsto svjetskih destinacija. Sada je prodato više od 2.000 karata i to govori o značaju ove linije i za turistički i za privredi segment", rekla je Krištova novinarima nakon što je na mostarskom aerodrom dočekla predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ona je istakla da je ovo vežno i za Mostarski sajam, te zahvalila lokalnim vlastima koji su dali angažman da se dođe do ovoga projekta koji je značajan za odnos dvije zemlje i mostarsku regiju.

Krištova je rekla je da predstoje zajednički sastanci u vezi sa bilateralnim odnosima i one od interesa za region.

Vučić će na Aerodromu imati sastanak sa Krištovom i zamjenikom predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Draganom Čovićem, a nakon toga prisustvovati večeri sa liderima iz regiona.

Vučić će ujutro prisustvovati otvaranju Međunarodnog sajma privrede u Mostaru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()