Vlada FBiH donijela konačnu odluku o smjeni Upravnog odbora KCUS-a: Slijedi smjena Sebije Izetbegović

Od ranije se špekuliše da bi na mjesto direktora KCUS-a trebao da bude postavljen Ismet Gavrankapetanović

04.10.2023. 14:25
  • Podijeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-64634dc57c0c4.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici donijela je odluku o smjeni Upravnog i Nadzornog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Naime, kako je od ranije poznato ovo je bio glavnih preduslova za smjenu Uprave KCUS-a, nna čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović.

Mandat Sebiji Izetbegović ističe u januaru. No, kako je još od ranije poznato Izetbegović ne ispunjava sve uslove da bude direktorica KCUS-a. Posebno nakon odluke Senata Univerziteta u Sarajevu kada joj je oduzeto akademsko zvanje.

Od ranije se špekuliše da bi na mjesto direktora KCUS-a trebao da bude postavljen Ismet Gavrankapetanović, no ove tvrdnje do sada nisu potvrđene.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()