Vijećnici u općini Stari Grad u u ponedjeljak odlučuju o opozivu Ibrahima Hadžibajrića

Hadžibajrić, načelnik over općine je jedan od uhapšenih u akciji "Start" i danas mu je produžen pritvor za još dva mjeseca

09.06.2023. 17:05
  • Podijeli:
ibrahim hadzibajric aandaolija 21-645a19b0a091a.webp Foto: Anadolija

Vanredna sjednica Općinskog vijeća Općine Stari Grad Sarajevo zakazana je za ponedjeljak, a na dnevnom redu je i Odluka o pokretanju opoziva načelnika Starog Grada Ibrahima Hadžibajrića.

Hadžibajrić je jedan od uhapšenih u akciji "Start" i danas mu je produžen pritvor za još dva mjeseca.

Na dnevnom redu vanredne sjednice u ponedjeljak, 12. juna, je i Prijedlog odluke o izboru državnog službenika za vršenje poslova iz nadležnosti Općinskog načelnika.

Prethodno je Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo 24. maja, prije nepun mjesec, donijelo Odluku o izboru državnog službenika za vršenje poslova iz nadležnosti načelnika Općine Stari Grad Sarajevo, kada je za te poslove izabralo državnu službenicu Mirsadu Smajić, koja je bila stručni savjetnik u Službi civilne zaštite.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()