Vijeće ministara odlučilo: Slijedi promjena radnog vremena u institucijama BiH

Prijedlogom odluke se utvrđuje radno vrijeme u periodu od 8 do16 sati, uz izuzetke

20.12.2023. 15:20
  • Podijeli:
AA-20230614-31427260-31427253-VIJECE_MINISTARA_BIH_UTVRDEN_PRIJEDLOG_SPORAZUMA_S_VLADOM_HRVATSKE_O_REKONSTRUKCIJI_MOSTA_NOVI_GRAD_DVOR-6489c06d45c43.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara BiH usvojilo je Informaciju Ministarstva civilnih poslova o potrebi korekcije radnog vremena u institucijama Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo civilnih poslova u saradnji s Ministarstvom pravde će u narednih 30 dana Vijeću ministara BiH na razmatranje dostaviti prijedlog odluke o radnom vremenu u Vijeću ministara, ministarstvima BiH i drugim tijelima Vijeća ministara BiH.

Prijedlogom odluke se utvrđuje radno vrijeme u periodu od 8 do16 sati, uz izuzetak Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova BiH, Centra za uklanjanje mina u Bosni i Hercegovini i Uprave za indirektno oporezivanje BiH, koje će zbog specifičnosti posla radno vrijeme prilagoditi potrebama svojih institucija i korisnicima usluga.

Ukupno 55 institucija (65 %) od njih 84 na državnom nivou (uključujući i sindikate) koje su sudjelovale u anketiranju Ministarstva civilnih posla podržale su prijedlog radnog vremena od 8 do 16 sati, a samo njih osam odgovorilo je negativno, dok se 21 institucija nije izjasnila o prijedlogu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()