Vijeće ministara BiH o Prijedlogu odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Mišljenje s konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika – generalnog sekretara Vijeća ministara BiH

07.12.2023. 08:38
  • Podijeli:
AA-20230823-31982463-31982457-SAVJET_MINISTARA_BIH_DODATNE_KONSULTACIJE_O_ZAKONU_O_SUDOVIMA_I_ZAKONU_O_ORGANIZACIJI_TRZISTA_VINA-64e64ef6466d2.webp Foto: Anadolija

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine danas bi trebalo da razmatra Prijedlog odluke o kvalitetu tečnih naftnih goriva, čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Trebao bi biti razmatran i Nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Bosna i Hercegovina – Srbija za period 2021-2027. godina između Evropske unije, koju predstavlja Evropska komisija, Bosne i Hercegovine koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije, koju predstavlja Ministarstvo za evropske integracije.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Mišljenje s konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika – generalnog sekretara Vijeća ministara BiH.

Također, predviđeno je razmatranje Prijedloga odluke o kriterijima za imenovanje članova Komisije za koncesije BiH i Prijedlog rješenja o imenovanju Komisije za provođenje konkursne procedure za izbor sedam članova Komisije za koncesije BiH.

Pred ministrima danas bi se trebao naći i Prijedlog odluke o imenovanju Delegacije BiH pri Komitetu eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja o finansijskoj reviziji institucija BiH za 2022. godinu, te Godišnjeg revizorskog izvještaja za 2022. godinu.

Ministri bi se, u drugom krugu glasanja, trebali izjasniti o Prijedlogu odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta “Zamjena sistema klimatizacije u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()