Već poznato ko će u Vladu FBiH iz "osmorke"!?

Iako imena nisu zvanično potvrđena, mediji već pišu o nekima, a potvrdu za ministre iz SDP-a u budućoj Vladi FBiH dobio je i portal UNA

28.03.2023. 11:49
  • Podijeli:
osmorka - una-63d56353bf99c.webp Foto: UNA

Ko će u Vladu Federacije BiH iz "osmorke" već je poznato, ukoliko imenovanje ne bude blokirano od strane Refika Lende, potpredsjednika FBiH koji je već rekao da neće prihvatiti  Vladu bez SDA.

Iako imena nisu zvanično potvrđena, mediji već pišu o nekima, a potvrdu za ministre iz SDP-a u budućoj Vladi FBiH dobio je i portal UNA.

Prema onome što je već poznato SDP će, pored premijerske pozicije uzeti ministarstva unutrašnjih poslova, razvoja, poduzetništvas i obrta, a među imenima ministara iz ove stranke pojavljuje se Vojin Mijatović koji bi trebao biti ministar unutrašnjih poslova, a Almin Hopovac, obrazovanja.

Mediji su već objavili i imena iz ostalih stranaka "osmorke".

Naša stranka je ranije objavila da će u svom Ministarstvu okoliša i turizma kandidovati Nasihu Pozder. Narod i pravda će dobiti  Ministarstvo za rad i socijalnu politiku na kojem će biti Adnan Delić kako je i planirano.

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je objavila da su dobili dva ministarstva. Za Ministarstvo energije, rudarstva i industrije će kandidovati Adisa Bubala koji se bavio rukovodećim pozicijama u Elektroprivredi BiH, a u Ministarstvo za pitanja boraca i invalida kandiduju Hasana Handžića, dobitnika Zlatnog ljiljana i ratnog vojnog invalida.

NES će također voditi dva ministarstva, a to su Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva gdje su imenovali Zuhara Porčića i Ministarstvo trgovine gdje je predložen Anel Kljako.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()