UNA ocjenjuje kakvim dresovima političari mijenjaju odjela

Većini političara omiljeni sport je košarka

28.03.2022. 10:58
  • Podijeli:
politicari-sportisti-unakolaz.jpg

Političari kao i svaki obični čovjek uživaju u stvarima koje ih ispunjavaju. Sport je jedna od njih, a fizička aktivnost za mnoge predstavlja izduvni ventil od politike i svakodnevnih obaveza i odgovornosti koje nosi sa sobom ova vrsta posla.

Zanimljivo je da se veliki dio njih u mladosti aktivno bavio nekom vrstom sporta, a sport kao rekreaciju praktikuju i mlađi i stariji političari.

Mnogi od njih na društvenim mrežama često otkrivaju da slobodno vrijeme provode u teretani.

Tako je nedavno bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić objavio fotografiju iz teretane uz natpis "Treba biti zdrav", aludirajući na tekst pjesme ovogodišnje pobjednice "Beovizije" Konstrakte.

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Igor Radojicic (@i_g_r_a)

 

Kada ima vremena i predsjednik DNS Nenad Nešić voli da se relaksira u teretani. On kaže da "treniranje daje energiju i bistri misli za svakodnevne izazove i borbe".

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Ненад Нешић - Nenad Nešić (@nenadnesic.dns)

 

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković osim teretane koju često posjećuje, svaki trenutak koristi da se oproba u nekom novom sportu. Osim što voli da jaše konje, skija, trči, nisu mu strani ni stoni-tenis, vožnja dajakom, a voli i da zaigra košarku.

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Drasko Stanivukovic (@drasko_gradonacelnik)

 

Njegova koleginica iz stranke, Jelena Trivić, osim što je profesorica koja se bavi politikom, za sport kaže da je njena prva ljubav. Strast su joj fudbal i košarka, a često se na društvenim mrežama pohvali da koristi svaki trenutak slobodnog vremena za održavanje sportskog duha i vješto titranje lopte.

 

 

Nije nikakvo iznenađenje kada sportista uđe u politiku, ali još manje kada se neki političar bavi sportom.

Tako je široj javnosti poznato da je predsjednik SNSD Milorad Dodik osim po svom dugogodišnjem političkom angažmanu poznat po ljubavi prema košarci, koju je profesionalno igrao u mladosti.

Milorad u akciji :) pic.twitter.com/PavgPxEc8F

— Igor Dodik (@dodik_igor) October 20, 2019

 

Dok je bio predsjednik Republike Srpske Dodik je pristao da da bude dio veteranske ekipe Sankt Peterburga koja je odigrala košarkašku utakmicu sa ekipom Moskve, gdje je nastala fotografija Dodika i poznatog košarkaša Andreja Kilirenka.

Milorad Dodik i legendarni ruski košarkaš Andrej Kirilenko

Još jedan košarkaš među političarima je i premijer Hrvatske Andrej Plenković. On je igrao košarku u nekoliko zagrebačkih klubova, kao i u Briselu i Parizu.

Andrej Plenković 2016. godine

Da voli košarku u više navrata je isticao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je takođe igrao ovaj sport u mladosti.

Aleksandar Vučić ne krije strast prema košarci

Srbija ima i profesionalne sportiste u politici, između ostaih bivše vaterpoliste Vanju Udovičića i Aleksandra Šapića. Kada su prestali profesionalno da se bave sportom, prešli su u politiku, Udovičić je postao ministar omladine i sporta u Vladi Srbije, a Šapić predsjednik opštine Novi Beograd.

Vaterpolom se bavio i bivši predsjednik Srbije Boris Tadić.

Za razliku od njih, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović, u mladosti je trenirao boks.

Još jedan košarkaš u politici je i Elmedin Konaković bivši premijer Kantona Sarajevo koji je jednom prilikom izjavio da je kroz sport naučio da gubi i pobjeđuje, a često se na društvenim mrežama prisjeti kako je to nekad izgledalo.

 

 

View this post on Instagram

A post shared by dinokonakovic (@dinokonakovic)

 

On je u jednom intervjuu rekao da se košarkom počeo aktivno baviti u srednjoj školi, a danas rado voli da evocira uspomene na taj period života kada se aktivno bavio sportom.

Poslanik u Skupštini Kantona Sarajevo Amel Mekić nekadašnji je džudista i evropski šampion.

 

 

View this post on Instagram

A post shared by Amel Mekić (@amel_mekic)

 

Da politiku potpuno zamijeni sportom i to borilačkim vještinama, odlučio je bivši kantonalni i državni ministar Ismir Jusko.

On je u jednom intervjuu izjavio da se vratio svojoj velikoj ljubavi - sportu.

Da političari vole da mijenjaju dresove pokazali su u više navrata, a spisak rekreativaca širom regije je veliki.

Svako u svom domenu i interesovanju pronalazi način kako da se nosi sa svakodnevnim izazovima. Da li istinski praktikuju zdrav život ili to rade kako bi se približili narodu, zavisi od političara. U svakom slučaju lijepo je vidjeti da promovišu zdrave navike.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()