U subotu izbori u mostarskoj SDA, biraju se svi organi stranke nakon raskola

Skupštinu sazvao Pivić

25.04.2024. 17:38
  • Podijeli:
Mostar Pixabay Bosna i Hercegovina-6543656ad2424.webp Foto: Pixabay

U Mostaru će u subotu biti održana izborna skupština Gradske organizacije SDA, a istu je sazvao predsjednik Izborne komisije SDA BiH Nezir Pivić, potvrđeno je za Klix.ba.

Nakon što u ranije datim rokovima rukovodstvo SDA Mostar nije sazvao izbornu skupštinu, predsjednik Izborne komisije SDA BiH Nezir Pivić je za 27. april, kao posljednji rok, sazvao izbornu skupštinu ove stranke na kojoj će se birati svi organi stranke kao i predstavnici u KO SDA HNK.

Izborni proces u SDA Mostar prekinut je na posljednjoj održanoj sjednici, a rukovodstvo je podnijelo ostavku te je bilo nemoguće u proteklom periodu da dvije strane postignu dogovor oko termina ili uopće rješenja situacije u mostarskoj SDA.

U Mostaru će se birati predsjednik i potpredsjednici stranke te članovi Izvršnog odbora, ali i tijela/kandidati za KO SDA HNZ iz mostarskog ogranka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()