U petak hitna sjednica Doma naroda PSBiH o zakonu o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti

Podsjetimo, zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je jedan od uvjeta za otvaranje pregovora BiH sa EU

15.02.2024. 14:00
  • Podijeli:
Dom_naroda_parlamentBiH_sjednica_foto-UNA1-65ba228763b51.webp Foto: UNA

Doma naroda Parlamenta BiH održat će sutra, 16. februara, hitnu sjednicu na kojoj će biti razmatrana samo jedna tačka dnevnog reda.

Na dnevnom redu je Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Zahtjevu Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (P.Z.E.I) po hitnom postupku.

Podsjetimo, zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti je jedan od uvjeta za otvaranje pregovora BiH sa EU.

Komitet eksperata za procjenu mjera protiv pranja novca i finansiranja terorizma MONEYVAL stigao je u posjetu BiH radi procjene da li je zemlja postigla zadovoljavajući nivo standarda u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma. BiH prijeti stavljanje na sivu listu Radne grupe za finansijsko djelovanje (FATF), ukoliko izvještaj predstavnika MONEYVAl-a bude negativan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()