U okviru proslave Dana Republike: Vlada Srpske oslobađa vozače plaćanja putarine devetog januara

Oslobađanje od plaćanja putarine traje od 0 do 24 časa toga dana

22.12.2023. 14:06
  • Podijeli:
naplatne kućice auto-put srbija profimedia-1663941597210.webp Foto: Profimedia

Vlada Srpske donijela je dopunu Uredbe o visini putarine kojom se od plaćanja putarine oslobođeni svi korisnici auto-puta, brzog puta i objekata na tim putevima 9. januara, za Dan Republike.

Oslobađanje od plaćanja putarine traje od 0 do 24 časa toga dana.

-Navedeno je neophodno iz razloga što se očekuje da na Dan Republike saobraćaj na auto-putevima u Republici Srpskoj bude znatno povećan i otežan, budući da se svečani događaji organizuju u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, te zbog organizacije pratećih događaja proslave Dana Republike širom Republike Srpske – saopšteno je nakon sjednice Vlad3, prenosi "Srpskainfo".

Da bi se spriječile saobraćajne gužve, te samim tim, građanima Republike Srpske omogućilo da nesmetano i bezbjedno uzmu učešće na organizovanim manifestacijama širom Republike Srpske povodom proslave 9. januara Dana Repubike, dodaju iz Vlade, pokazalo se kao svrsishodno da se korisnici auto-puta na taj dan oslobode plaćanja putarine i na taj način doprinese učesnicima proslave.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()