U Doboju miting "Branimo Srpsku": Podrška institucijama Republike Srpske u odbrani nadležnosti

"Republika Srpska ne mijenja Dodika za Šmita, niti slobodu za ništa"

26.10.2023. 19:27
  • Podijeli:
miitng_doboj_srna-653aa15e95c4a.webp Foto: Srna

U Doboju je u toku narodni miting pod nazivom "Branimo Srpsku" na kome će biti pružena podrška institucijama RS u odbrani nadležnosti Republike Srpske.

Veliki broj građana cijele dobojske regije stigao je na veliki narodni miting. Cilj je pružiti podršku institucijama Republike Srpske i predsjedniku Republike.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić istakao je da građani ne brane pojedinca.

"Mi branimo naš Ozren, našu Trebavu, naš Vučijak, naš grad Doboj i cijelu Republiku Srpsku", poručio je Јerinić.

Istakao je da će Republika Srpska braniti svoje institucije i svog predsjednika Milorada Dodika.

"Јer ako nema Republike Srpske, nema ni budućnosti srpskog naroda na ovim prostorima", naveo je Јerinić, a prenosi RTRS.

Zahvalio je građanima što su na miting došli u velikom broju.

Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH poručila je da svugdje gdje se vijori zastava Republike Srpske, da je tamo i imovina Republike Srpske.

"Tu su naše rijeke, šume, naši ljudi. Da se primjetiti da nam sve to pokušavaju oduzeti. Uvijek sam cijenila sposbnost našeg naroda da prepozna zamku i loše namjere onih drugih. Glavna prepreka im je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske", istakla je Cvijanovićeva.

Istakla je da "ćemo se i dalje okupljati da pokažemo da imovina pripada Republici Srpskoj".

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su građani Republike Srpske skupo platili svoju otadžbinu.

Predsjednik NSRS i Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da Republika Srpska ne mijenja Dodika za Šmita, niti slobodu za ništa.

"Ovo je zemlja u kojoj mi sudimo, a mi smo već Dodika osudili da bude predsjednik Republike Srpske", poručio je Stevandić.

Skupu prisustvuju predsjednik predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, Vlade Republike Srpske Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, ministri u Vladi Republike Srpske, kao i predstavnici partija koalicionih partnera SNSD-a.

Miting je sinoć održan u Zvorniku.

Okupljeni su pozvali na jedinstvo i odlučnost da se odbrani ono što je Republici Srpskoj zagarantovano Dejtonom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()