Tužilaštvo KS zatražilo izuzimanje indeksa Sebije Izetbegović koji je izdat u Zagrebu

Direktorica KCUS-a suočena je s optužbama da je krivotvorila podatke

22.02.2023. 14:57
  • Podijeli:
sebija-izetbegovic-anadolija.jpg

Tužilaštvo Kantona Sarajevo izdalo je naredbu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova kantona Sarajevo (MUP KS) da izuzmu indeks od Sebije Izetbegović koji je izdat u Zagrebu, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Podsjetimo, članovi Senata UNSA-e u Sarajevu su sredinom januara 2023. odlučili kako će posebna komisija istražiti vjerodostojnost akademskog zvanja Sebije Izetbegović, sadašnje direktorice sarajevskog Kliničkog centra (KCUS).

Direktorica KCUS-a suočena je s optužbama da je krivotvorila podatke o završenom poslijediplomskom studiju u Zagrebu.

Na konferenciji za medije, u januaru je rektor Rifet Škrijelj je potvrdio kako nema dokumentacije kojom bi Izetbegović potvrdila da je na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu, koji je vodio Asim Kurjak, položila ispite koji su bili preduvjet da kasnije u Sarajevu stekne zvanje magistra nauka, a potom i da na toj osnovi doktorira.

Rektor Rifat Škrijelj je na konferenciji za medije kazao da nije cilj razvlačiti procedure. On je pojasnio da je tema osjetljiva i da je potrebno ispoštovati sve procedure. Razlog je taj što UNSA ne želi da se odluka, kakva god bila, može oboriti na osnovu proceduralnih grešaka.

Škrijelj je naglasio da UNSA želi uraditi sve po zakonu i da kakva god odluka bude, ona bude pravno utemeljena i neoboriva.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()