Tokom mitinga "Srpska te zove": MUP RS najavio pojačane mjere bezbjednosti

Održavanje skupa je prijavila Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica na Trgu Krajine sa početkom u 18.00 časova.

17.04.2024. 18:45
  • Podijeli:
policija_MUPRS_ilustracija_foto_una.jpg Foto: UNA

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske preduzima pojačane mjere bezbjednosti povodom održavanja javnog skupa "Srpska te zove" koji je planiran za sutra u Banjaluci, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Održavanje skupa je prijavila Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenica na Trgu Krajine sa početkom u 18.00 časova.

U cilju preduzimanja bezbjednosnih mjera i radnji povodom održavanja ovog javnog skupa, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području Republike Srpske za sutra od 00.00 časova do 24.00 časa na području cijele Republike Srpske.

Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Naredbom o zabrani saobraćaja zabranjen je saobraćaj za sva motorna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase, osim teretnih vozila javnih i kumunalnih službi i vozila koja će biti angažovana u aktivnostima povodom održavanja javnog skupa, sutra u od 15.00 do 00.00 časova na teritoriji Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Čelinca, Kotor Varoši i Kneževa.

Iz Ministarstva savjetuju da građani poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete.

"Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument", napomenuli su iz MUP-a Srpske.

Iz ovog ministarstva su pozvali predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane podsjetili da je u cilju bezbjednosti zabranjena upotreba dronova, te novinare koji će pratiti navedeni događaj da na sebi imaju jasno istaknutu novinarsku akreditaciju organizatora događaja. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()