Sutra hitna sjednica parlamenta, razmatra se prijedlog SDA o izmjenama Izbornog zakona

Jedna od predloženih izmjena se odnosi na povećanje broja potrebnih potpisa za kandidaturu za članove Predsjedništva BiH sa 3.000 na 7.000

28.12.2023. 19:09
  • Podijeli:
Parlament BiH_UNA-640da3998d910.webp Foto: UNA

Za sutra je zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na kojoj će se razmatrati izmjene Izbornog zakona koje predlaže SDA.

Predlagači ovih izmjena su poslanici Šerif Špago, Šemsudin Dedić, Edin Ramić, Safet Kešo, Denijal Tulumović, Amor Mašović, Nermin Mandra i Midhat Čaušević.

Oni su uputili zahtjev da se prijedlog razmatra po hitnom postupku.

Između ostalog, predlažu da predsjednik i članovi biračkog odbora U prijedlgu teksta izmjena, između ostalog, predlažu se izmjene kada je u pitanju formiranje biračkih odbora na način da predsjednika i njegovog zamjenika imenuje, razrješava, vodi evidenciju, edukaciju, certifikaciju i ocjenjivanje Centralna izborna komisija BiH.

Jedna od predloženih izmjena se odnosi na povećanje broja potrebnih potpisa za kandidaturu za članove Predsjedništva BiH sa 3.000 na 7.000.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()