Stevandić: Okupljanje opozicije ispred NSRS je pokušaj da se izazovu neredi

Zakon o javnom okupljanju jasan: 50 metara od štićenih objekata zabranjeno je okupljanje

05.09.2023. 14:21
  • Podijeli:
nenad_stevandic_una-646c9410b1cab.webp Foto: UNA

Okupljanje opozicije ispred NSRS je pokušaj da se izazovu neredi, da se RS oslabi i bavi sama sobom, saopštio je predsjednik NSRS Nenad Stevandić na konferenciji za medije.

Opravdano kaže sumnja da je sve smišljeno od stranih mentora, navodi da opozicija RS do sada nije tražila sjednicu kolegijuma, a svi znaju, dodaje Stevandić, da je to uobičajni način sazivanja skupštine.

Zakon o javnom okupljanju jasan: 50 metara od štićenih objekata zabranjeno je okupljanje.

“Plato ispred NSRS je odabran kao mjesto provokacije gdje bi oni inicirali sukobe… Pokušaj da se Vukanović nametne kao vođa opozicije je tragikomičan”, kaže Stevandić i dodaje da se “bore danima” sa patriotskim organizacijama da oni ne dođu ispred NSRS i naprave neki kontraskup.

Na pitanje da li to što se bore da pojedine boračke organizacije ne naprave kontraskup, znači da ih vlast kontroliše, negativno odgovara.

Stevandić ističe da je opozicija pričom o skupu potakla i prijetnje koje dobijaju i Milorad Dodik i ostali predstavnici vlasti, a pokazao je neke od prijetećih poruka.

Ostaje pri stavu da su ispoštovani zaključi NSRS.

“Oni se donose većinom, a obaraju sa 13 opozicionih poslanika… Mi koji smo dobili sankcije dobili smo ih zato što smo ih izglasali i sa patriotskim dijelom opozicije”, kaže predsjednik NSRS u vezi prozivki da je vladajuća koalicija izdala usvojene zaključke NSRS, te dodaje:

“Ne slušamo strane faktore i mentore kao dio opozicije. Optužnica nije privatna stvar Dodika, ona se ne odnosi na njegovu njivu u Bakincima, već na zaključke NSRS. On je poštovao odluke NSRS, to je zamjena teza, to je lična mržnja prema Dodiku, izražena u velikom dijelu opozicionog spektra”.

Stevandić je ustrvrdio da je jedan od razloga zašto je dobio sankcije okrugli sto o posljedicama po zdravlje stanovništva zbog NATO bombardovanja sa osiromašenim uranijumom.

Opozicija u Republici Srpskoj ranije je najavila sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske zbog kršenja usvojenih zaključaka najvišeg zakonodavnog tijela u ovom entitetu.

Za četvrtak 7. septembra, SDS, PDP, LPR, NF najavljuju javni skup u Banjaluci – održavanje parlamenta na otvorenom ispred zgrade skupštine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()