Špirić: Situacija u Federaciji BiH eskalirala

Svakodnevne optužbe između političkih aktera u Federaciji BiH najveći neprijatelj napretka BiH, smatra on

10.03.2023. 10:43
  • Podijeli:
nikola_špirić_parlament 1-640ae7b77c623.webp Foto: Parlament BiH

Predsjedavajući Doma naroda Paralamentarne skupštine BiH Nikola Špirić komentirao je proces formiranja vlasti u Federaciji BiH ističući kako je situacija eskalirala.

Špirić je za Srnu kazao kako smatra da su svakodnevne optužbe između političkih aktera u Federaciji BiH najveći neprijatelj napretka BiH.

On također smatra da ne postoji "nijedan razuman argument da se Republika Srpska optužuje za generisanje krize u BiH".

"Vlada FBiH je četiri godine u tehničkom mandatu. Ustavni sud FBiH jedva je popunjen, Klub Srba je nakaradno popunjen i ne sprovode se odluke Ustavnog suda, a imovina Srba u FBiH nestaje iz grunta", mišljenja je Špirić.

Smatra kako se u BiH želi zadržati stanje krize "ne birajući sredstva".

"RS neće biti dio problema nego će ostati na ustavnim pozicijima i u okviru zakona, a bilo bi poželjno da to shvate i politički akteri u FBiH ukoliko im je BiH zaista toliko bitna", poručio je Špirić.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()