Sebija Izetbegović dala otkaz na KCUS-u

Sebija je zahtjev za otkaz podnijela zbog odlaska u prijevremenu penziju

12.02.2024. 12:08
  • Podijeli:
sebija izetbegovic armin durgut pixsell-64634dc57c0c4.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Sebija Izetbegović, smijenjena direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, podnijela je zahtjev za otkaz ugovora o radu.

Kako saznaje N1, Sebija je zahtjev za otkaz podnijela zbog odlaska u prijevremenu penziju.

Podsjetimo, Izetbegović je smijenjena sa mjesta generalne direktorice KCUS-a prije isteka roka na koji je imenovan, zbog razloga propisanog posebnim propisom odnosno zbog gubitka statusa nastavnika medicinskog fakulteta u rangu redovnog ili vanrednog profesora, odnosno docenta.

Ona je nakon smjene potpisala novi ugovor na KCUS-u kojim se vratila na mjesto doktorice na Odjelu za ginekologiju i akušerstvo.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()