Schmidt se sastao sa Baerbock: Zajedno ćemo nastaviti raditi na trajnom miru i stabilnosti u BiH

Odličan sastanak s Annalenom Baerbock, poručili su iz OHR-a

05.03.2024. 14:19
  • Podijeli:
Schmidt_Baerbock_foto_X-65e6df5be418c.webp Foto: X/@OHR_BiH

Christian Schmidt, kojeg kao visokog predstavnika u BiH ne priznaju u Republici Srpskoj, sastao se sa njemačkom ministricom vanjskih poslova Annalenom Baerbock, koja se nalazi u posjeti Bosni i Hercegovini.

"Odličan sastanak s Annalenom Baerbock. Visoki predstavnik Schmidt je izrazio zahvalnost za čvrstu podršku Njemačke BiH i OHR-u i posebno se zahvalio na ocjeni Baerbock da je ključno da se kompletiranje paketa integriteta izbornog procesa sada završi.

Zajedno ćemo nastaviti raditi na trajnom miru i stabilnosti u BiH i na Zapadnom Balkanu. Vladavina prava mora biti na čelu svih napora”, navodi se u objavi Christiana Schmidta koju je prenio Ured visokog predstavnika (OHR).

Njemačka ministrica je u društvu šefa bh. diplomatije Elmedina Konakovića jutros prošetala Sarajevom prije zvaničnih sastanaka sa domaćim predstavnicima.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()