Savjet bezbjednosti UN o situaciji u BiH

Cvijanovićeva je zvanično zatražila obraćanje putem video-linka

30.04.2024. 09:50
  • Podijeli:

Savjet bezbjednosti UN danas će raspravljati o situaciji u BiH.

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić prethodno je rekao, da će sjednica Savjeta biti održana na zahtjev Rusije i da bi na njoj trebalo da se obrati srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

Cvijanovićeva je zvanično zatražila obraćanje putem video-linka.

Srna je objavila da su Amerikanci uputili zahtjev Savjetu bezbjednosti da se na sjednici obrati i Kristijan Šmit, kojeg Republika Srpska ne priznaje za viskog predstavnika u BiH.

U slučaju da Šmit želi da se obrati, ruska misija zatražila je da to bude u ličnom svojstvu, jer on kao visoki predstavnik nije potvrđen u Savjetu bezbjednosti i oni ga u skladu s tim i ne priznaju kao visokog predstavnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()