Sastanak premijera Vlada u BiH sa predstavnicima EU: Razgovarano o Planu reformi za zapadni Balkan

Sastanak, na kojem su učestvovali i predstavnici drugih institucija BiH, održan je u organizaciji predstavnika EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

22.04.2024. 19:08
  • Podijeli:
Sastanak Sarajevo-6626911bae18b.webp Foto: SRNA

Postizanje dogovora o konačnom Planu reformi za Plan rasta za zapadni Balkan bila je tema sastanka predsjedavajuće Savjeta ministara Borjane Krišto, predsjednika vlada Republike Srpske Radovana Viškovića i Federacije BiH Nermina Nikšića sa predstavnicima EU.

Krištova je zahvalila šefu Delegacije EU u BiH Johanu Satleru, generalnom direktoru Generalnog direktorata Evropske komisije za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Gertu Janu Kopmanu, kao i svim prisutnima na uloženom trudu za održavanje sastanka, koji je, kako je ocijenila, ključan za dalji napredak BiH na evropskom putu.

"Danas smo tu da pokušamo da uradimo analizu mogućeg dogovor oko konačnog Plana reformi BiH za Plan rasta za zapadni Balkan, što bi bio interes svih nas u BiH. Naravno o tome će odlučivati predstavnici svih nadležnih nivoa vlasti", rekla je Krištova.

Sastanak, na kojem su učestvovali i predstavnici drugih institucija BiH, održan je u organizaciji predstavnika EU, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Nakon zajedničkog sastanka, Krištova i Kopman su razgovarali o usaglašavanju Plana reformi BiH i daljim reformama na EU putu.

Plan rasta za zapadni Balkan za period 2024-2027. godina vrijednosti je šest milijardi evra, a BiH bi mogla da povuče oko milijardu evra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()