Reagirao i Konaković: Obrušio se na sudiju Branka Perića

Oslabađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu 'Resporator', napisao je Konaković

24.11.2022. 10:08
  • Podijeli:
Elmedin Konakovic_Armin Durgut PIXSELL-1668773855522.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković nakon današnje presude u slučaju "Dženan Memić" obrušio se na sudiju Suda BiH Branka Perića.

Njegovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti:

"Borba protiv korumpirane pravosudno-političke mafije nikad neće prestati i nikad se nećemo umoriti! Branko Perić, specijalac režima, oslobodio je danas optužene u predmetu ubistva Dženana Memića. Oslabađao je ranije Osmana Mehmedagića, skoro svi predmeti koji brinu režim u njegovim su rukama, sudija je naravno i u predmetu 'Resporator'. 'Slučajnom' metodom te predmete dobije uglavnom Perić", napisao je predsjednik stranke Narod i Pravda Elmedin Konaković.

Reagirajući na oslobađajuću presudu u predmetu Alisa Mutap i drugi, on je na svom Facebooku napisao:

"Tokom suđenja je vrijeđao tužioce, pomagao svjedocima optuženih, savjetovao ih javno, pred svima. Režim panično zbog straha od gubitka vlasti koji je izvjestan, “suši” predmete, ubrzano donosi odluke. Tako su donijeli i odluku u predmetu Nadin Smajlović da neće provoditi istragu. Istrage o falsifikovanim diplomama stoje u ladicama, zastari su još neki predmeti korupcije o kojim sve zna cijela država. Nikad nećemo stati. Do zadnjeg daha ćemo se boriti za pravdu u ovoj zemlji. Ljudi poput Perića dodatna su motivacija da nikad ne stanemo i da srušimo do temelja ovu lopovsku vlast. Uz porodicu Memić ostajemo do kraja po svaku cijenu. Zbog njih me sramota što dišem isti zrak sa perićima, osmicama, dalidama, sabinama. Nikad nećemo prestati", poručio je Konaković.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()