Rasprava o stretegiji integrisanog upravljanja granicom: U četvrtak sjednica Savjeta ministara BiH

Ministarstvo civilnih poslova predlagač je dluke o osnivanju komisije za granicu BiH.

01.04.2024. 15:46
  • Podijeli:
AA-20230823-31982463-31982457-SAVJET_MINISTARA_BIH_DODATNE_KONSULTACIJE_O_ZAKONU_O_SUDOVIMA_I_ZAKONU_O_ORGANIZACIJI_TRZISTA_VINA-64e64ef6466d2.webp Foto: Anadolija

Savjet ministara trebao bi na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 4. aprila, da razmatra Prijedlog strategije i akcionog plana sprovođenja strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period od 2024. do 2029. godine, te izvještaj o realizaciji Akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za prošlu godinu.

Predlagač je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Ovo ministarstvo predočiće ministrima i informaciju o izradi plana tranzicije u upravljanju migracijama, kao i informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prošlu godinu, kao i izvještaj o sprovođenju Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme za 2023. godinu.

Ministarstvo civilnih poslova predlagač je dluke o osnivanju komisije za granicu BiH.

Pred ministrima će se naći i Prijedlog vodiča za pristup informacijama, čiji je predlagač Ministarstvo pravde u Savjetu ministara, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i izvještaj o realizaciji Politike upravljanja vazdušnim prostorom BiH za 2023. godinu, kao i Izvještaj o sprovođenju Akcionog plana BiH za društvenu inkluziju Roma i Romkinja za period od 2021. do 2025. godine i utrošku grant sredstava za 2022. godinu.

Na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskoh odnosa na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Komisije za sprovođenje konkursne procedure za izbor i imenovanje tri člana Savjeta za državnu pomoć BiH koji imenuje Savjet ministara.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odgovora na poslanička pitanja, te prijedlozi programa rada institucija Savjeta ministara.

Početak sjednice planiran je za 11.00 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()