Radnici 'Zraka' istrajni u borbi za uskraćena prava: Reagovao i federalni premijer

Nikšić i Lakić održali su sastanak sa upravom preduzeća, kao i sa predstavnicima sindikata

13.06.2023. 10:59
  • Podijeli:
radnici_zrak-64882b9c3bb15.webp Foto: UNA

Iako je Vlada FBiH usvojila zaključak kojim se obavezuje da će preispitati osnovanost pokretanja stečaja u sarajevskom preduzeću "Zrak", radnicima su juče uručeni otkazi. 

Tim povodom, federalni premijer Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić stigli su u posjetu ovom preduzeću.

Nikšić se obratio radnicima i poručio da će federalna Vlada ponovo na sjednici imati informaciju kada je u pitanju firma Zrak.

"Insistiraćemo da se žalba riješi u zakonskom roku. Ne možemo uticati na o kakva će odluka biti, ali stav je da se Zrak spasi, ne možem oda mislimo da je dobra situacija", poručio je Nikšić.

Podsjetimo, Vlada FBiH je na posljednjoj sjednici usvojila zaključak o preispitivanju osnovanosti pokretanja stečajnog postupka te je Nikšić poručio da priča oko “Zraka” nije gotova.

Nikšić i Lakić održali su sastanak sa upravom preduzeća, kao i sa predstavnicima sindikata. 

Radnici se nadaju da će situacija u kojoj se nalaze još od 2018. godine uskoro biti riješena. Istrajni su njih 55 radnika koji su imali ugovor o radu, i oko 20 koji su radili na osnovu ugovora o djelu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()