Procedura opoziva Draška Stanivukovića mogla bi biti pokrenuta do kraja godine

Prvi korak je potpisivanje peticije za opoziv, koje će početi sutra, najavio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić

05.10.2023. 20:50
  • Podijeli:

Dugo najavljivana procedura opoziva gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića mogla bi biti pokrenuta do kraja godine. 

Prvi korak je potpisivanje peticije za opoziv, koje će početi sutra, najavio je predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Vlado Đajić

Podršku je dobio i od koalicionih partnera, koji zajedno sa SNSD-om, čine većinu u Gradskoj skupštini. Stanivukovića, čini se, ovakve najave nešto posebno i ne zabrinjavaju.

Đajić kaže da peticiju pokreće na inicijativu velikog broja građana, nezadovoljnih radom Draška Stanivukovića. 

Netransparentan rad Gradske uprave, nekontrolisana gradnja, pronevjera donacija, poskupljenje parkinga , samo su, kaže, neke od zamjerki na njegov rad. 

Zbog svega toga očekuje ogromnu podršku I veliki broj potpisa. 

Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD kaže da žele isto tkao svima da pokažu šta građani misle, a ne da jedna skupštinska većina ili neki Vlado Đajić, ili bilo ko želi samovoljno opoziv. 

"Vi ćete u narednih 15-ak dana znati koliko građana želi opoziv i mi želimo da radimo sve korak po korak". 

Stanivukovića ove najave nisu previše uznemirile. Na današnjem druženju s penzionerima, povodom dana starijih osoba, obećao im je besplatan gradski prevoz za sve, bez obzira na visinu penzije, kartice s popustima za kupovinu u marketima i usput poručio…. 

‘’Ja ću nastaviti raditi posao gradonačelnika u ovom mandatu, ali I u narednom mandate. To je moj  komentar’’, poručkio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Međutim, SNSD-ovi koalicioni partneri poručuju da su ozbiljni u namjeri da ga opozovu sa gradonačelničke funkcije.

Volja postoji, ali… 

Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine Grada Banjaluka isitče da i pored volje moraju da postoje I razlozi za opoziv. Postoje I razlozi. Razlozi će biti precizno definisani kroz skupštinske materijale, kada se sazove skupština, koja je neophodna da se definiše skupštinskom većinom 16 I više glasova da se donese odluka o pokretanju opoziva.

A ta sjednica biće sazvana do kraja godine, uvjeravaju iz skupštinske većine. Stav građana moći ćemo naslutiti već za 15 dana, za kada je najavljeno objavljivanje rezultata peticije, a konačan sud, ako procedura opoziva bude I zvanično pokrenuta. I sve to u manje od godinu dana uoči redovnih izbora.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()