Prisustvovalo više hiljada građana: Održan još jedan skup "Granica postoji"

Sa skupa, kojem je prisustvovalo oko 2.800 ljudi, upućena je poruka da Srpska postoji i da će njeni građani sačuvati svaku njenu stopu i instituciju

03.11.2023. 18:04
  • Podijeli:
Granica postoji-654527a4360c7.webp Foto: SRNA

Više hiljada građana krenulo je u mirnu šetnju sa lokacije Crveno brdo prema entitetskoj granici između opština Ugljevik i Teočak, čime je završen skup podrške institucijama Republike Srpske pod motom "Granica postoji".

Okupljeni do granice nose zastave Republike Srpske i veliku zastavu sa likom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Sa skupa, kojem je prisustvovalo oko 2.800 ljudi, upućena je poruka da Srpska postoji i da će njeni građani sačuvati svaku njenu stopu i instituciju.

Skupu su prisustovali ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, generalni sekretar predsjednika Srpske Jelena Pajić Baštinac, kao i vršilac dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloš Lukić.

Skupovi "Granica postoji" prethodno su održani u LJubinju, Jezeru, Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Okupljanja naroda počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Srpske Miloša Lukića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()