Radnicima i građanima poželjeli mnogo sreće i zdravlja: Zvaničnici čestitali Praznik rada

Višković je poželio svim radnicima i građanima Republike Srpske dobro zdravlje i da ovaj praznik proslave u dobrom raspoloženju, kao i dobar radni elan da zajedničkim snagama bude nastavljena gradnja i razvoj Srpske

01.05.2024. 10:30
  • Podijeli:
praznik rada - pixabay-644f86cf8aeee.webp Foto: Pixabay

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je svim građanima Srpske 1. maj - Međunarodni praznik rada i poručio da je glavni imperativ Vlade ekonomski jaka Srpska, sa snažnom privredom kao pokretačem cjelokupnog razvoja koji će dovesti do poboljšnja ekonomskog standarda radnika i svih građana.

"U proteklom periodu mnogo smo radili na poboljšanju privrednog ambijenta, što je rezultiralo rekordnom zaposlenošću u Republici Srpskoj od njenog nastanka. U skladu s tim svakodnevno moramo težiti ka poboljšanju radničkih prava, kako kroz institucije, tako i kroz cjelokupnu društvenu svijest", istakao je Višković u čestitki.

Višković je poželio svim radnicima i građanima Republike Srpske dobro zdravlje i da ovaj praznik proslave u dobrom raspoloženju, kao i dobar radni elan da zajedničkim snagama bude nastavljena gradnja i razvoj Srpske.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je u čestitki upućenoj građanima, radnicima i sindikatima u Republici Srpskoj i BiH, povodom 1. maja, Međunarodnog praznika rada, da je unapređenje prava i materijalnog statusa radnika trajna obaveza svih nadležnih institucija.

Čestitala i Cvijanovićeva

"Obilježavanje 1. maja je prilika da se podsjetimo na sve one koji su utrli put pravednijim i humanijim uslovima rada, izgradnji boljeg društva i jednakih šansi za sve, ali i da istaknemo važnost čovjeka, kao najvažnijeg resursa današnjice", ističe se u čestitki.

Ona je ukazala da je upravo zato unapređenje ukupnih prava radnika, njihovog materijalnog statusa, posebno u realnom sektoru, jačanje privrednog ambijenta, stvaranje novih radna mjesta i novih vrijednosti trajna obaveza svih nadležnih institucija.

Cvijanovićeva je poželjela radnicima i sindikatima da u dobrom zdravlju i raspoloženju provedu predstojeće prvomajske praznike.

"U želji da u narednom periodu svjedočimo stvaranju što boljih životnih uslova i poboljšanju ekonomskog standarda svih naših građana, još jednom vam čestitam Praznik rada", navodi se u čestitki.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()