Prijava zbog dopisa u vezi sa optužnicom protiv Dodika i Lukića

Prijava se odnosi na dostavljanje i omogućavanje neovlaštenoj osobi uvid u sadržaj dopisa sudije za prethodno saslušanje

21.08.2023. 17:00
  • Podijeli:
tužilaštvo_bih_anadolija 1.jpg Foto: Anadolija

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić podnio je Kancelariji disciplinskog tužioca Visokog sudskog i tužilačkog savjeta prijavu protiv N.N. tužilaca i sudija radi neovlaštenog objavljivanja dopisa Suda BiH u vezi sa optužnicom protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Miloša Lukića.

Prijava se odnosi na dostavljanje i omogućavanje neovlaštenoj osobi uvid u sadržaj dopisa sudije za prethodno saslušanje, odnosno propuštanje preduzimanja potrebnih mjera s ciljem zaštite integriteta krivičnog spisa i nadzora nad osobama koje imaju zakonit pristup sudskim i tužilačkim spisima, što je dovelo do objavljivanja dijelova dokumenta u medijima, čime je narušen integritet postupanja u predmetu, kao i kredibilitet pravosudnih institucija, saopšteno je Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva su naveli i da će postupiti u skladu sa uputstvima Suda BiH u zakonom predviđenom roku.

Sud BiH vratio je na doradu Tužilaštvu BiH optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora "Službenog glasnika" Republike Srpske Miloša Lukića, zbog neizvršavanja odluka Kristijana Šmita.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()