Predstavnički dom PFBiH u srijedu o budžetu Federacije

Da bi postao operativan budžet FBiH mora biti na vrijeme usvojen u oba doma Parlamenta FBiH

23.01.2023. 10:48
  • Podijeli:
parlament_federacije - una-6388ab6a3bbd6.webp Foto: UNA

Zastupnici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH trebali bi u srijedu, 25. januara, po hitnom postupku da razmatraju prijedlog budžeta FBiH za ovu godinu.

Vlada FBiH utvrdila je prijedlog budžeta za 2023. godinu u iznosu većem od 6,7 milijardi maraka, te je za 20,1 odsto, odnosno za nešto više od 1,1 milijardu KM premašio prošlogodišnji.

Da bi postao operativan budžet FBiH mora biti na vrijeme usvojen u oba doma Parlamenta FBiH, odnosno da ga usvoje i delegati Doma naroda na sjednici u petak, 27. januara.

Na redovnoj sjednici Predstavničkog doma naći će se i prijedlog odluke o davanju saglasnosti na finansijski plan Federalnog zavoda za zapošljavanje za 2023. godinu i procjenu plana za 2024. i 2025. godinu, te prijedlog finansijskog plana FERKA-a za ovu godinu.

Početak sjednice zakazan je u 11.30 časova, saopšteno je iz Parlamenta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()