Predsjednica Slovačke Zuzana Čaputova dolazi u Sarajevo. Evo s kim će se danas sve susresti

Ovom prilikom, predsjednica Zuzana Čaputova i potpredsjednik Vlade Robert Kalinak održat će sastanak i sa komandantom EUFOR-a Helmutom Habermayerom, te posjetiti pripadnike slovačkog kontingenta

14.12.2023. 07:28
  • Podijeli:
Zuzana Caputova_Slovačka_foto_Reuters-6579edd0dfe54.webp Foto: Reuters

Predsjednica Slovačke Republike Zuzana Čaputova doputovat će u četvrtak, 14. decembra, u posjetu Bosni i Hercegovini, zajedno sa potpredsjednikom Vlade i ministrom odbrane Slovačke Robertom Kalinakom.

Tokom jednodnevne posjete predsjednica Zuzana Čaputova susrest će se sa članovima Predsjedništva BiH kao i gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić, dok će se potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Slovačke Republike Robert Kalinak susresti sa resornim partnerom – ministrom odbrane BiH Zukanom Helezom.

Ovom prilikom, predsjednica Zuzana Čaputova i potpredsjednik Vlade Robert Kalinak održat će sastanak i sa komandantom EUFOR-a Helmutom Habermayerom, te posjetiti pripadnike slovačkog kontingenta.

"Kao znak zahvale za predanu i požrtvovanu službu slovačkih vojnika, sa delegacijom će u Bosnu i Hercegovinu doputovati i najuži članovi njihovih porodica", saopćeno je iz Ambasade Slovačke Republike u BiH.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()