Poznato kad će biti održan referendum za opoziv načelnka Srđana Mandića

Iz Naroda i pravde su jučer optužili Mandića da on opstruira održavanje referenduma za opoziv

05.09.2023. 14:52
  • Podijeli:
srđan_mandić_općina Centar 1-64c261bb773d5.webp Foto: Općina Centar

Danas je održana vanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je određen novi datum referenduma za smjenu načelnika Općine Centar Srđana Mandića.

Kako je rečeno na press konferenciji, opoziv će biti u prvoj sedmici oktobra.

Ranije je objavljeno kako će o opozivu načelnika građani Općine Centar odlučivati u nedjelju, 17. septembra, tajnim glasanjem od 7 do 19 sati, međutim, zbog problema u organizaciji referenduma, njega neće biti moguće održati tada.

Iz Naroda i pravde su jučer optužili Mandića da on opstruira održavanje referenduma za opoziv.

Podsjetimo, referendum za opoziv Mandića su 10. augusta na sjednici Općinskog vijeća izglasali vijećnici Naroda i Pravde (NiP) uz podršku SDA, SBB-a i SBiH.

To je izazvalo žestoke reakcije NiP-ovih koalicionih partnera, SDP-a i Mandićeve Naše stranke. Mandić ove pokušaje tumači kao pokušaj da ga sklone jer nije pogodovao njihovim interesima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()