Poslije duže pauze Radončić progovorio: Izetbegović od BiH želi napraviti muslimansku državicu

Kako kaže, najteže mu je bilo, dok je bio u pritvoru, kada tadašnja predsjednica Suda BiH, Meddžida Kreso, naredi da mu stave lisice

27.01.2024. 09:43
  • Podijeli:
Fahrudin_radoncic_foto_Armin Durgut_PIXSELL-1666781921599.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Ovo je spisak poraza SDA: Bakir izbačen iz Predsjedništva BiH, dr Sebija ostala bez doktorata i funkcije! Bakir je rekao da je izbor Debeveca za predsjednika Suda BiH najveća pobjeda, a on u zatvoru! Gdje je Osmica Mehmedagić? U zatvoru, tamo mu je mjesto.

To je izjavio predsjednik SBB BiH Fahrudin Radončić, koji je nakon dužeg perioda ćutanja sinoć gostovao u programu sarajevske „Face“ TV.

-Sudija Pavle Crnogorac, evo gledam ga u lice i pitam da li mu je neprijatno, donio presudu da se ne smije pisati protiv kriminalca Debevca. Debevec je predsjednik Suda i pravi kriminalac – tvrdi Radončić.

Kako kaže, najteže mu je bilo, dok je bio u pritvoru, kada tadašnja predsjednica Suda BiH, Meddžida Kreso, naredi da mu stave lisice.

-Apsolutno ponižavanje, a to je režirao bračni par Izetbegović, a danas je taj par devastiran. Najteže je kad vas vode k’o cuku! Iza svega je stajao bračni par Izetbegović – kaže Radončić.

Ističe da je odbio ponudu Bakira Izetbegovića da bude kandidat za Predsjedništvo BiH jer bi mu, kaže, tako pomogao da se glasovi građana podijele između njega i Denisa Bećirovića, a Bakir bi pobijedio.

Na pitanje postoji li državna mafija, presjednik SBB kaže da je govorio o postojanju državne mafije i da su mu upravo tada „montirali optužnicu na Kosovu i Sarajevu“.

–Prošao sam pakao zbog SDA! – tvrdi Radončić.

Ubijeđen je da će prije ili kasnije biti „otvoren“ telefon uhapšenog predsjednika Suda BiH Ranka Debeveca i da „ima mnogo dokaza koje on krije“.

–Svi koji su bili rivali Izetbegovićevog režima su bili prisluškivani! Niti jedna dinastija ne voli slobodu javne riječi! I vi, „Fejs“ TV bili ste prisluškivani! Uništili su 60 predmeta! „Sky“ je otvoren tek pet odsto! U „BH Telekomu“ pojedinci imaju podatke o tuđim razgovorima – kaže Radončić.

Poručuje da nema ličnog sukoba sa Bakirom Izetbegovićem.

–Bakir nije više relevantan! Brisel, Vašington nikada neće razgovarati s njim! Plan i cilj mi je bio smijeniti SDA! Uspio sam! SDA će uvijek biti radikalna stranka! Bakir želi muslimansku državicu, ne građansku BiH – uvjerava lider SBB BiH.

Na pitanje je li ovo kraj političke karijere Izetbegovića, odgovara: „Ako se otvori Rankov telefon i istraga o respiratorima, tek ćemo vidjeti šta će se desiti s njima.”

Upitan je i da li i dalje misli da je Bakir Izetbegović „politički kreten“.

-I to mu je kompliment – uzvratio je Fahrudin Radončić, koji je ministar bezbjednosti BiH bio u dva mandata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()