Poslanici usvojili Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH

Zadužena Ustavnopravna komisija da sačini novo mišljenje o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH

23.02.2023. 18:06
  • Podijeli:
parlament - bih - anadolija (3)-63d1184e0a716.webp Foto: Anadolija

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH.

Predlagač ovog zakonskog prijedloga, koji se pred poslanicima našao u prvom čitanju, poslanik Šerif Špago (SDA) u obrazloženju je naveo da bi ovim izmjenama i dopunama plate budžetskih korisnika bile uravnotežene, jer je aktuelnim Zakonom utvrđen nesrazmjeran odnos u koeficijentima i platama, od najniže do najviše.

Poslanici su zadužili Ustavnopravnu komisiju da sačini novo mišljenje o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH.

Predlagač ovog zakonskog prijedloga je poslanik Denis Zvizdić (NiP) i u obrazloženju navodi da je cilj da se trajno obezbijedi materijalna podrška za sportske rezultate, te trajno finansiranje izgradnje i održavanja sportskih objekata.

Na današnjoj sjednci nije usvojen izvještaj o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH, kao ni izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2021. godinu.

Na današnjoj sjednici Marin Vukoja imenovan je za sekretara Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici su danas dali saglasnost za ratifikaciju sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat modernizacije vodnih i sanitarnih usluga i za ratifikaciju sporazuma o grantu za "Trast fond" jednog donatora za Projekat modernizacije vodnog i sanitarnog sektora za BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je da će naredna redovna sjednica biti 20. marta.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()