Ponovo se broje glasovi sa više biračkih mjesta za Goražde, Mostar i Banjuluku

Odluka CIK-a

26.10.2022. 15:29
  • Podijeli:
Izbori u BiH_brojanje glasova_CIK BiH_Foto Denis Kapetanović Pixsell-1665740598779.webp Foto: Pixsell / Denis Kapetanović

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine obavještava javnost da će u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu večeras u 20 sati početi ponovno brojanje glasačkih listića za izborne jedinice Goražde, Mostar i Banjaluka.

Centralna izborna komisija BiH na jučerašnjoj sjednici donijela je naredbu kojom je Glavnom centru za brojanje naloženo da izvrši brojanje glasačkih listića redovnih biračkih mjesta i utvrdi rezultate za:

osnovnu izbornu jedinicu Goražde za niovo Skupštine kantona u FBiH- Skupština BPK po svim političkim subjektima, a po kandidatima Naroda i pravde kad su u pitanju preferencijalni glasovi,

osnovnu izbornu jedinicu Mostar, za nivo Skupštine kantona HNK po kandidatima političkog subjekta SDP-a BiH,

osnovnu izbornu jedinicu Banja Luka po kandidatima političkog subjekta Naša priča za nivo Narodne skupštine Republike Srpske.

Dinamiku brojanja glasova utvrdit će direktor Glavnog centra za brojanje u objektu Zetra.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()