Podržan Prijedlog izmjena Zakona o PDV

Članovi Komisije prihvatili su i Konsolidovani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu

21.08.2023. 16:30
  • Podijeli:
Predstavnicki_dom_BiH_2023_foto_AA (2)-63d12accacd1a.webp Foto: AA

Komisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH podržala je danas Prijedlog zakona i izmjenama Zakona o porezu na dodatu vrijednost, koji su predložili poslanici SDS-a Mladen Bosić i Darko Babalj, kao i amandmane poslanika SNSD-a Nebojša Radmanović.

Babalj je podsjetio da je Prijedlog zakona u prvom čitanju usvojen jednoglasno, te da su svi bez obzira na razmimoilaženja shvatili da u najboljem slučaju ne može biti realizovan prije sljedeće budžetske godine.

"To će dati vremena Upravi za indirektno oporezivanje /UIO/ da nas ovaj zakon ne zadesi", rekao je Babalj napominjući da je ovaj zakonski akt dobio podršku od kompletne privredne zajednice u Republici Srpskoj i Federacije BiH.

Radmanović je kao predlagač amandmana podsjetio članove Komisije da je SNSD tražio skraćeni postupak kako bi se detaljno pregledao ovaj zakonski akt i da su zaključili da treba jedan amandman na predviđene poreske prijave koje idu krajem mjeseca.

"U obrazloženju smo rekli da je potrebno mišljenje UIO koja je potvrdila naš amandman", rekao je Radmanović.

Komisija za finansije i budžet prihvatila je poslaničku inicijativu Šemsudina Mehmedovića iz SDA kojom se traži od Savjeta ministara da pokrene postupak izmjene Pravilnika o uslovima nabavke i načinu korištenja službenih vozila u institucijama BiH.

Obrazlažući inicijativu Mehmedović je istakao da je svakodnevno oko 140 službenih vozila na raspolaganju zvaničnicima i da inicijativa predstavlja pokušaj racionalizacije njihove upotrebe.

Članovi Komisije prihvatili su i Konsolidovani godišnji izvještaj o sistemu finansijskog upravljanja i kontrole u institucijama BiH za 2022. godinu.

Usvojen je i zaključak kojim Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH traži od Ministarstva inostranih poslova, Inistituta za nestala lica, Agencije za razvoj visokog obrazovanja, Agencija za pružanje usluga vazdušne plovidne /BHANSA/ i Vijeća za državnu pomoć pod hitno dostave izjašnjenje o razlozima zašto nisu dostavili godišnji izvještaj o finanisijskom upravljanju i kontroli.

Članovi Komisije su prihvatili Godišnji konsolidovani izvještaj interne revizije za 2022. godinu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()