Plenković ponovo s Escobarom: Šta se BiH sprema ovaj put

Podržali što skorije formiranje vlasti na svim nivoima u BiH

23.01.2023. 12:35
  • Podijeli:
Plenkovic_Escobar_foto_TW-63ce6f787fbfd.webp Foto: Twitter

Hrvatski premijer Andrej Plenković razgovarao je s posebnim izaslanikom SAD-a za zapadni Balkan Gabrielom Escobarom o nastavku saradnje i osiguranju stabilnosti jugoistoka Evrope.

"Razgovarali smo i o važnosti pružanja daljnje pomoći Ukrajini. Podržavamo što skorije formiranje vlasti na svim nivoima u BiH", napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjećamo brojni analitičari, političari ali i profesori ističu da izmjene Izbornog zakona BiH, a koje je nametnuo visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt (kojeg ne priznaju u RS op.a.), upravo su dogovorene u saradnji s zvaničnim Zagrebom.

Ostaje da se vidi hoće li razgovori "o nastavku saradnje i osiguranju stabilnosti jugoistoka Evrope", koje je pomenuo Plenković, rezultirati nekom novom odlukom Schmidta.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()