Plate treba povećati! Sudijama neka se smanji, ne ponižavamo pomoćne radnike

Radnici danima štrajkuju

22.03.2024. 17:14
  • Podijeli:
milorad dodik u banjaluci, 9 dec 2023 - Foto Srna Borislav Zdrinja (2)-657468c161795.webp Foto: Srna/Borislav Zdrinja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je nanesena nepravda radnicima zaposlenim u pravosuđu što su dovedeni u položaj da štrajkuju, te istakao da im plate treba povećati na način da bude smanjena plata sudijama, što će i predložiti Vladi da stavi na glasanje u Narodnoj skupštini.

"Nama pravosuđe ništa ne isporučuje. Kakav VSTS i njihove priče, neka oni to riješe. Ima /ambasador SAD u BiH Majkl/ Marfi - neka on riješi! Oni štampaju dolare. Šta smo mi tu krivi", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je rekao da će predložiti premijeru Radovanu Viškoviću i članovima Vlade da se budžet za plate administrativnim radnicima u pravosuđu nadomjesti smanjenjem plata sudijama.

"Mijenjaćemo zakon da izjednačimo. Zaista nije fer da radnici koji rade pomoćne poslove imaju ponižavajući status. Opšta percepcija i utisak je da je najveća korupcija u pravosuđu", rekao je Dodik.

Govoreći o stanju u pravosuđu, on je upitao kako nije ništa urađeno u slučaju smrti mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića?

"Ko to treba da radi? Iza koga se krijete? Završite to. Riješite agoniju jedne porodice i čitavog jedne strukture ljudi. Zašto da budete plaćeni, ne treba vas platiti. Ne radite ništa. Samo gledate kako ćete namjestiti presude jedni drugima", istakao je Dodik

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()