"Ova koalicija ima 47 poslanika, oni koji su podržali Trivićevu 27"

Koalicija koja je podržala Milorada Dodika ima 47 poslanika u Narodnoj skupštini RS, koalicija koja je podržavala Jelenu Trivić 27

11.10.2022. 13:13
  • Podijeli:
Vladajuca koalicija RS_UNA-1665486768037.webp Foto: UNA

Poručeno je ovo nakon sastanka lidera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, na kojem su prisustvovali Milorad Dodik i Željka Cvijanović (SNSD), Petar Đokić (SP), Nenad Stevandić (US), Darko Banjac (NPS), Dragan Čavić (NDP) te Boran Bosančić ispred Demosa.

"Imamo ozbiljnu sumnju u kredibilitet CIK-a, tamo sjede stranački obojeni ljudi. Uslijediće naš odgovor", poručila je Cvijanovićeva.

Prvi čovjek NPS-a, Darko Banjac, kaže da je odluka CIK-a nezakonita iz razloga što nisu prebrojani svi glasovi. 

"Ne može biti odluke samo zato što to žele ambasade SAD i Velike Britanije. Ne mogu se ponavljati izbori sve dok se ne izaberu oni koji su po volji stranih ambasada", kaže Banjac.

Lider SP-a Petar Đokić potvrdio je "političko jedinstvo vladajuće koalicije". 

"Pokušaji CIK-a, uz nezakonite odluke, upućuju na opštu konfuziju i ne bi me iznenadilo da donesu odluku o ponovnom prebrojavanju i za druge nivoe. OEBS, Schmidt, svi su rekli da su izbori bili regularni. Šta je sad?", kaže Đokić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić da odluka CIK-a o ponovnom brojanju glasova nema pravno uporište.

"Sve žalbe objavljene su na stranici CIK-a, a sve koje navode uz ovu naredbu nema ih na pomenutoj stranici", poručio je Čavić.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()