Opozicionari Republike Srpske ponovo zajedno?

Lokalni izbori sve bliže

13.06.2023. 19:30
  • Podijeli:

Opozicija u Republici Srpskoj se, još po završetku izbora, preselila na dobro poznat front, na kojem je, bar donedavno, vodila bitke u vlastitim redovima. Sada, po dobrom starom običaju, poslije oduzimanja, slijede pokušaji sabiranja. Jesu li svi činioci na broju?

Od pompezno najavljivanih promjena, preko neopreznog proglašenja pobjede, do igre ucjene i, bar na prvu, neoprostivih uvreda.

Preko... "Mislim da će se to sve sleći u budućem periodu", kako je nedavno poručila predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić.

Do toga, da se, čini se, i slego. Ako ne sve, onda bar "ono dovoljno" da danas govorimo o novom okupljanju starih saboraca. Kamen temeljac, ovaj put, pokušava da postavi novoizabrani predsjednik SDS-a, Milan Miličević.

"Ja mislim da treba da budemo partneri u toj priči. Kad kažem 'mi', onda mislim i na Narodni front i na Partiju demokratskog progresa i na Listu za pravdu i red", poručio je Miličević u "Reaktoru". Iako su svi akteri ove priče, bar u jednom trenutku, pominjali čuvenu "crvenu liniju", čini se da se, sada, prelazi preko njenog prelaženja.

"Smatram da ima dosta zajedničkih stvari oko kojih se može napraviti dogovor, ali bitno je da se napravi korektna saradnja i odnosi između stranaka, da ne bude nepotrebnih tenzija, napada, spletki", stav je Nebojše Vukanovića.

Na tom tragu, i ostali opozicionari. "Što se Narodnog fronta tiče, to nije težak zadatak. Mi ni u proteklom periodu nismo komentarisali druge stranke, niti odgovarali na mnogobrojne prozivke, niti to u budućnosti planiramo činiti. Kritiku upućujemo jedino i isključivo prema režimu, tako da opozicione stranke, barem one njihove dijelove koji ne sarađuju sa režimom, i dalje smatramo partnerima", poručila je Jelena Trivić za UNU.

"Mislim da nema alternative. Mi moramo zajedno. Mi moramo biti svjesni da između nas mora biti mnogo više razumijevanja, manje ishitrenosti, mnogo više razgovora, savladavanje svih prepreka", rekao je Borenović.

Jer, iako u politici nema vječnih partnerstava, a još manje prijateljstava, interes je ono što traje. A lokalni izbori, sve su bliže.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()