Opozicionari na skupu "Skupština na otvorenom": Dosta je, krajnji je čas da se narod digne

Na ovom skupu, koji ne policija inače zabranila jer lokacija nije u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, okupilo se između 100 i 200 ljudi

07.09.2023. 20:06
  • Podijeli:
opozicija_NSRS_foto_UNA-64fa112b28481.webp Foto: UNA

Predstavnici opozicije u Republici Srpskoj poručili su danas na skupu "Skupština na otvorenom", koji je organizovan na platou ispred zgrade Narodne skupštine RS, da je ova institucija napadnuta.

Na ovom skupu, koji ne policija inače zabranila jer lokacija nije u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, okupilo se između 100 i 200 ljudi.

Željko Dubravac, zastupnik Narodnog fronta, kazao je da je ovo odbrana institucija od izabranih predstavnika, jer su devastirani svi zaključci NSRS-a.

"Za Ustav su izginuli mnogi i niko nema pravo da ga gazi", kazao je Dubravac.

Nebojša Vukanović (Lista za pravdu i red) poručio je da često borba u skupštini nema smisla jer su zastupnici vladajuće većine "bahati i ne gledaju na posljedice".

"Krajnji je čas da se narod digne. Gledat ćemo da obiđemo sva mjesta u RS-u i građanima objasnimo šta se dešava iza kulisa, a dešava se izdaja RS", naveo je Vukanović.

Šef Kluba zastupnika PDP-a Igor Crnadak je kazao da su se okupili jer je NSRS napadnuta, a SNSD trguje sa njenim zaključcima.

"Ovog puta smo rekli - dosta je, ne može više. Ne može se dignitet NSRS-a pogaziti za jednu zgradu i jednog kuma. Ne može partijski ili interes pojedinca biti iznad NSRS-a", rekao je.

Još jednom je zatražio posebnu sjednicu na kojoj bi se raspravljalo o kršenju odluka NSRS-a.

"Ovo je posljednji poziv", kazao je Crnadak.

Vukota Govedarica ( SDS) je izjavio da su već pripremili informaciju o ovoj tački dnevnog reda i zatražio posebnu sjednicu.

"U ovome ćemo istrajati", poručio je Govedarica.

 

 

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()