Ogrešević: Odričemo se 50.000 KM od Vlade FBiH za bazen u Cazinu u korist naroda Palestine

Ističe, potom, kako se nada da ovakav njegov potez neće "pokvariti radost Vojinu Mijatoviću"

24.10.2023. 21:18
  • Podijeli:
palestina pixabay-6521637f56ed2.webp Foto: Pixabay

Lider Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine Nermin Ogrešević saopćio je danas da se odriče 50.000 konvertibilnih maraka koje je ranije dodijelila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a koja koja su bila namijenjena za gradski bazen u Cazinu.

Naime, riječ je o prvobitnih tri miliona KM koji su bili planirani za izgradnju gradskog bazena u Cazinu, ali nakon što je Vlada FBiH skinula ovaj iznos s koda za kapitalne projekte, gradu je dodijeljeno 50.000 KM.

Tog iznosa se Ogrešević odriče i on će biti doniran narodu Palestine.

"Nakon što je Vlada Federacije BiH s koda za kapitalne projekte skinula tri miliona konvertibilnih maraka planiranih za izgradnju gradskog bazena u Cazinu, ostavljeno nam je 50.000 maraka za realizaciju ove investicije. S ponosom i časno obavještavamo javnost da se Grad Cazin odriče navedenih 50.000 maraka u korist pomoći za narod Palestine", navodi Ogrešević u svom zvaničnom saopćenju.

Ističe, potom, kako se nada da ovakav njegov potez neće "pokvariti radost Vojinu Mijatoviću".

"Naš projekat, kao što smo već istaknuli, ne ovisi o milosti trenutne vlasti jer smo već bezbroj puta potvrdili da, kada su projekti u pitanju, vlastitim snagama možemo puno više od svih njih zajedno. Iskreno se nadamo da upućivanje pomoći narodu Palestine neće previše zaboljeti Vojina Mijatovića i pokvariti mu radost, jer je onima koji ga nisu podržali na putu da postane ministar uskratio jedan projekat", poručuje lider NES-a.

Također, poručio je i ministru Hrnjiću da ne bi trebalo Cazin i Bihać stavljati u kontekst bilo kakvog razdora i to bez ikakvih valjanih argumenata.

"Bazen u Bihaću je jednako važan, kao i onaj u Cazinu i za ovaj projekat su planirana sredstva u Federalnom budžetu za 2023.godinu zahvaljujući amandmanima i inzistiranju NES-a, a naročito naše zastupnice Ilde Alibegović. Naši gradovi su podjednako naši i podjednako bosanskohercegovački", mišljenja je Ogrešević te zaključuje.

"Dok predstavnici Trojke u Sarajevu likuju, a ovi u Krajinu pokušavaju sa zastarjelim metodama smutnje u kojima nas dijele na Bišćane, Sanjane, Cazinjane, itd.. mi radimo i djelujemo. Danas, humanizmom za Palestinu, sutra radovima i iznalaženju sredstava za naše bazene i sve ostale projekte za građane Unsko-sanskog kantona", poruka je Nermina Ogreševića.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()