Oglasio se MUP Hrvatske: Igor Dodik nema hrvatsko državljanstvo

Tvrdnje Nikole Kajkića demantovao i sam Igor Dodik

11.04.2024. 13:06
  • Podijeli:
igor_dodik_nodo_slaven_petković-6532d79594e39.webp Foto: MONDO/Slaven Petković

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Hrvatske demantovalo je informaciju plasiranu na osnovu izjave bivšeg inspektora MUP-a Nikole Kajkića da je Igor Dodik, organizacioni sekretar SNSD-a i sin predsjednika Republike Srpske postao hrvatski državljanin.

“Uvidom u evidenciju zahtjeva za sticanje hrvatskog državljanstva pri rođenjem koja se vodi u Ministarstvu unutrašnjih poslova utvrđeno je da osoba imenom Igor Dodik (otac Milorad) nije podnosila zahtjev za sticanje hrvatskog državljanstva. Dakle, informacija da je osobi dodijeljeno hrvatsko državljanstvo, a koju su prenijeli neki mediji je netačna”, navedeno je u odgovoru MUP-a na pitanja medija.

Kajkićeve tvrdnje o dodjeli državljanstva sinoć je na mreži "Iks" demantovao i sam Igor Dodik.

“Još jedna u nizu laži koje su lako provjerljive. Gospodo koji ste objavili i prenijeli vijest, da držite do svog kredibiliteta, prvo bi provjerili istinitost”, napisao je Dodik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()